Q 1 

Who is eligible to study MBBS courses in UKRAINE/CHINA?

Ans :- Those who pass out class XII & as per MCI rules as well as college instructions in Ukraine 50% for general and 40% for ST/SC/OBC in class xii PCB. And  in  China 50 % is required in PCB for MBBS course.
 
Q 2 Is your college recognized by MCI ?
   
Ans :- Yes, we are dealing with MCI recognized colleges in Ukraine& China.
   
Q 3 Can I practice in India after completion of MBBS course in Ukraine & China?
   
Ans :-

Yes, after clearing MCI screening test. MCI conducts screening test twice in a year. You may visit MCI website also , for Ukraine click www.mciindia.org/know/acts/schedule3.htm & for China click www.mciindia.org then go to Press release.

   
Q 4

I  want to study in Ukraine & China, but I can't speak Russian & Chinese languages ?

   
Ans :- The medium of instructions are fully in English language. Even though the entire course is taught in English, one has to learn Russian & Chinese. Because it is very important for general communication, as  you need it in your clinical sessions after second year and for your own conveniences
   
Q 5 How do I  get Visa ?
   
Ans :- We will process Visa application& all the procedures.
   
Q 6 Can I get  Education loan from AES or Bank?
   
Ans :- Yes you will get loan from Bank , AES will definitely guide and help you with all the necessary University documents. Only you have to approach your convenient Banks.
   
Q 7 Can a student open a Bank account?
   
Ans :- Yes, a student could open a Bank account in his name.
   
Q 8 How is the climate in China/Ukraine?
   
Ans :-

The climate in china depends accordingly Province wise, average temperature being 14 to 16 degree Celsius and minimum is (-)1 degree Celsius.And the climate in Ukraine is 15 to 18 degree Celsius,& in Dec- Jan comes down to (-) 2 degree Celsius.

   
Q 9 What about food and hostel?
   
Ans :-

Two and three bedded international standard hostel facility . Food:- Russian/Chinese/continental and Indian food available.

   
   
copyright@AES. All rights reserved. designed & maintained by Dot com Services (I) Pvt. Ltd.